Το τουίτερ είναι ένα ιδιαίτερο σόσιαλ. Είναι γρήγορο στις πληροφορίες, υπάρχει ανωνυμία, υπάρχουν ιδέες και ο γραπτός λόγος κυριαρχεί.

Από τον Μάρτιο του 2020 με την έναρξη της καραντίνας στην Ελλάδα το τουίτερ έγινε μια δυνατή συντροφιά. Περνάμε στιγμές γέλιου, αγωνίας, προβληματισμού, αγανάκτισης και τώρα δημιουργικότητας. Όταν λοιπόν είδα την εξαιρετική φωτογραφία του @ManosVrg από τα ενετικά τείχη σκέφτηκα πως εμείς οι φίλοι στο τουίτερ με κοινό τόπο το Ηράκλειο μπορούμε να εκθέσουμε τις φωτογραφίες που τραβήξαμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Βρήκα πολλούς συμμάχους στην ιδέα αυτή. Ο @AxEasy εβαλε τις τεχνικές του γνώσεις και οι υπόλοιποι εκθέτουν τις φωτογραφίες τους. Η καραντίνα μπορεί να αλλοίωσε την κοινωνικότητά μας, όμως όχι το μυαλό μας. Εξακολουθούμε να έχουμε ιδέες και να τις υλοποιούμε μέσα από μια ομάδα. Η τέχνη πάντα δένει μια ομάδα, πάντα την ανυψώνει. Όπως συνήθως ισχυρίζομαι η τέχνη και η φιλία είναι δυνατές σαν τη φύση, “ανθίζουν” και στα πιο περίεργα μέρη.

@alkinoi_mia

Σχόλια χρηστών του Twitter

 

“Μέσα σε όλο αυτό τον ωχαδερφισμό που επικρατεί εν μέσω πανδημίας μια ομάδα τουιτεράδων αποφάσισαν να αποτυπώσουν τις στιγμούλες τους και να τις μοιραστούν με άλλους ανθρώπους. Το χάπι στη μιζέρια της εποχής που διανύουμε είναι η συλλογικότητα, ο εθελοντισμός, τα χόμπι, κάτι με το οποίο θα ασχοληθείς με πάθος και θα αποτελέσει έμπνευση και για άλλους ανθρώπους. Όλα τα μεγάλα ξεκινάνε από κάτι μικρό, από μια ιδέα, μια κουβέντα. Εύχομαι η σπίθα του CandiaRT να γίνει φωτιά και να παρακινήσει κι άλλους τουιτεράδες,  και όχι μόνο, να σηκωθούν από τον καναπέ τους και να μοιραστούν τις στιγμούλες τους όπως θα τις αποτυπώσουν μέσα από τους φακούς τους.”